Friday, December 28, 2012

Filmen Änglarnas Andel av Ken Loach


Änglarnas andel är en komedi av Ken Loach. Filmen handlar om Robbie (Paul Brannigan) en ung man från Glasgow som försöker ta sig ur nedärvda mönster av konflikter och våldsamheter. När Robbie håller sin nyfödde son Luke för första gången svär han på att Luke aldrig ska få samma tragiska liv som han själv har haft. Han blev dömd till samhällstjänst. Hans övervakare  Harry (John Henshaw) upptäcker att Robbie har en bra näsa för whisky. Han bjuder honom att följa med till en whisky prövning. Vi följer i den här filmen Robbies historia som en värsting ung kille tills han blir en whiskyexpert.

Vi kan se Charlie Maclean som spelar whiskyexperten Rory McAllister. Det är en mycket bra komedi av Ken Loach. Loach. Filmen är en socialrealistisk drama.  
"Jag spelar i stor sett mig själv, säger Maclean som här gör sin debut som skådespelare".

Betyg: **** av 5

Filmen hade premiär i Sverige den 25:e december...

Originaltitel: The Angel´s Share
Regi: Ken Loach
Genre: Dramakomedi
Skådespelare: Paul Brannigan, John Henshaw, William Ruane, Gary Maitland, Siobhan Reilly, mf
Ursprungsland: Skottland
År: 2012
Ålder: 15 år.



Wednesday, December 12, 2012

Tom Cruise var i Sverige för galapremiär av filmen "Jack Reacher"

Tom Cruise var i Sverige för galapremiär för att lansera filmen ”Jack Reacher”. Han signerade autografer,  poserade och kramades med fans som kom till Sergel Biografen för att se Hollywoodstjärnan.
 
Skådelspelaren Tom Cruise gick på röda mattan för fösta gången i Sverige. Han såg mycket glad ut när han träffade sina fans. Under cirka två timmar signerade han autographer utanför Sergel biografen.
Han sade att han trivdes att vara i Stockholm. -"Jag har fått ett så värmt välkommande", sade Tom Cruise till pressen i Stockholm.
 
För många fans som kom till biografen var det en underbar upplevelse att se sin största idol och få en autographer. Hoppas att han kom tillbaka sade en kille som stod bredvid mig och som väntade på att få en autograf av Tom Cruise.
 
Det var en underbar kall, kväll...Men alla som kom orkade väntade flera timmar för att få en glimt av Tom Cruise.  För arrangemang stod Petré Event.
 
Skrivet av Sofia Sanchez

Tom Cruise
Foto; Sofia Sanchez 
Foto Sofia Sanchez 
Foto; Sofia Sanchez
Foto sanchez 
Foto Sofia Sanchez 
Foto Sofia Sanchez 
Petré Event 
Foto Sofia Sanchez 
Petré Event
Foto Sofia Sanchez